Данъчни счетоводни и консултантски услуги

Екипа на ВиаАктив разбира важността и значението на редовните данъчни декларации и данъчното законодателство в България, за това спокойно можете да се доверите на професионалните ни познания и да ни изберете за свой данъчен счетоводител, за да ви улесним максимално си в този сложен процес. Гарантираме, че всеки наш клиент получава експертни данъчни съвети със специален и личен подход, за да осигурим максимално данъчно облекчение, като същевременно спазваме изискванията на НАП.

Данъчните счетоводители във ВиаАктив обръщат голямо внимание на детайлите и притежават отлични комуникативни умения, тъй като част от работата ни е да предоставяме съвети и информация по сложни въпроси на хора, които нямат задълбочени познания по законите.

Оставете на нас данъчните изисквания и процедури, а вие се съсредоточете върху управлението на основната си дейност. Можете да се доверите на нашия екип, базиран в София, състоящ се от експерти по данъчно счетоводство. Ние ръководим и подпомагаме Вашите бизнес операции, чрез проследяване на срокове и нови изисквания, изготвяне и подаване на фирмени и лични данъчни декларации.

ДДС Счетоводител

ДДС счетоводителите на ВиаАктив, предоставят съвети на бизнеса ви, относно общите задължения за ДДС, и по-специално относно ДДС последиците за всички видове транзакции, които предприемате. Също така работим по управление на цикъла за спазване на ДДС, технически запитвания и управление на отношенията с българските органи по ДДС.

Корпоративен данъчен счетоводител

Нашите корпоративни данъчни услуги ще ви подпомогнат да прилагате данъчните стратегии и схеми за данъчно планиране и да избегнете плащането на ненужни такси. Ние, като ваш данъчен счетоводител гарантираме, че можете да намерите бързи и лесни начини да оптимизирате бюджета си за корпоративния данък, като същевременно спазвате изискванията.

Данъчни спорове

Данъчните счетоводители на ВиаАктив ще гарантират спазването на правата ви. Използвайки нашите специализирани данъчни познания и експерти, ние работим, за да подобрим шансовете Ви за спечелване на спорове.

Когато имате нужда от разрешен данъчен спор, не искате счетоводител, който да говори на технически жаргон. Имате нужда от счетоводител, който да се обръща към вас на ясен език, и да разбира бизнеса ви, да стига до същността на спора.

Ние можем да разплетем тънкостите на данъчното законодателство, тъй като то се отнася за вашият данъчен статус.

ВиаАктив като ваш данъчен консултант ще ви дава необходимите съвети, които ще ви помогнат да избегнете спорове. Ние отделяме време, за да се запознаем с вашия бизнес, да създадем за вас персонализирана данъчна стратегия, която може законно да намали данъчното ви задължение.

Данъчни разследвания

Данъчното разследване е най-стряскащият елемент за бизнеса, тъй като данъчните власти притежават правомощията да проверяват на случаен принцип и да посещават бизнес помещения от данъчните регистри. ВиаАктив като ваш данъчен счетоводител осигурява пълна подкрепа и е на разположение на своите клиенти по време на такива разследвания.

Можем да се справим директно с българските данъчни власти, като намалим натиска и ви оставим да се съсредоточите върху основния ви приоритет – вашият бизнес. Ние ще сме до вас през този процес, ще имате необходимия минимален контакт с данъчните служители, докато ние защитаваме вашата позиция и работим за намаляване на всякакви възможни данъчни санкции и постигане на възможно най-добрия резултат за вас.

Данъчно счетоводство

Нашите данъчни счетоводители са квалифицирани и притежават експертизата да се справят с данъчните стратегии на вашия бизнес, попълване и подаване на данъчни декларации, подробни прегледи на текущи или предварителни данъчни декларации, оценки за данъчни цели, свеждане до минимум на санкциите, като същевременно максимизират данъчните облекчения.